Eurovaalihuuma käyntiin

Euroopan unionissa vaikutetaan yhä vahvemmin meidän jokaisen arkeen liittyviin asioihin. Lisäksi suuri osa tämän ajan haasteista on sellaisia, ettei niitä ole mahdollista ratkaista kansallisesti, vaan ne edellyttävät välttämättä aktiivista kansainvälistä yhteistyötä.
 

Kaikkialla ihmiset kohtaavat odottamattomia haasteita globaalista finanssikriisistä johtuvan taloudellisen taantuman ja kasvavan työttömyyden, ruoan ja polttoaineiden hintojen nousun, supistuvan ostovoiman, köyhyyden ja eriarvoisuuden lisääntymisen, ilmastonmuutoksen ja muiden ympäristöhaasteiden uhan ja seuraukset sekä kansainvälisen rikollisuuden ja terrorismin tuomat turvallisuusuhat.
 

Maailmanlaajuiset kriisit ja uhat eivät katso maan rajoja ja olosuhteet kuten köyhyys vaikuttaa koko maailman turvallisuuteen. Näitä ei voida voittaa ilman yhteistyökumppaneita. Tässä EU on meille välttämätön väline ja mahdollisuus.
 

On myös todettava, että paljon EU:ssa on myös kehitettävää eikä kriittisiä äänenpainoja EU:ta kohtaan pidä vähätellä.  EU-politiikkaa on ohjannut liiaksi markkinalähtöisyys ja talousasiat jättäen inhimillisemmät asiat taka-alalle. Lisäksi EU-kieli koetaan usein vieraaksi ja erilaisia sanahirviöitä vilisee EU- politiikassa. Unioni on jäänyt valitettavan etäiseksi ja kaipaakin ihmisläheisyyttä ja kansalaislähtöisyyttä. EU-politiikan tulee keskittyä enemmän suuriin kysymyksiin, kuten rauhaan, työllisyyteen ja ympäristökysymyksiin ”nippelidirektiivien” sijaan.  Vastaus kritiikkiin ei kuitenkaan ole se, että jättää äänestämättä. Ei vaan vastaus on se, että jos kokee kritiikkiä, niin silloin juuri pitää äänestää, jotta saadaan muutosta politiikkaan aikaan.

 

Tulee myös muistaa, että paljon hyvää on EU:ssa saatu aikaan. Esimerkiksi rauha on taattu alueella jo yli 60 vuoden ajan, varsin korkeatasoista ympäristöpolitiikkaa on harjoitettu sekä mm. työntekijöiden asemaan vaikutettu luomalla reilumpia työsuojelullisia pelisääntöjä.

 

Eurovaalit eivät siis suinkaan ole yhdentekevät. Eri puolueet toteuttavat varsin erilaista poliittista linjaa EU:ssa, joten yhdentekevää ei ole ketä siellä parlamentaarikkoina toimii. On myös tärkeää, että Hämeellä on oma tai omia meppejä parlamentissa. Täällä tulee saada oikea vaalihuuma aikaan. Näytetään, että Hämeessä ollaan aktiivisia, Eurooppa-ajassa kiinni sekä halutaan selättää EU-peikko ystäväksi ja valjastaa se yhä tehokkaammaksi välineeksi tuottaa ihmisten ja luonnon hyvinvointia.

 

Vaalihuumaa lisää ensi lauantaina 28.2.2009 klo: 14 Verkatehtaan Viinivintillä, jossa avaan Lipposen Paavon kanssa vaalikampanjani! Lämpimästi tervetuloa kuulolle!  

 

Lisäksi nettisivuiltani (www.satutaiveaho.fi), blogistani (satutaiveaho.blogspot.com) sekä kampanjan facebook – sivuilta (Satu Taiveaho Europarlamenttiin) löytyy lisätietoa. Niin ja tukiryhmään sekä kansalaisvaltuuskuntaan ovat kaikki halukkaat myös lämpimästi tervetulleita mukaan!   
 

Kommentti artikkeliin “Eurovaalihuuma käyntiin”
  1. Hei, tämä on kommentti.
    Poistaaksesi kommentin, kirjaudu sisään ja lue artikkelin kommentit. Jokaisen kommentin kohdalla linkki, jonka avulla voit halutessasi muokata sitä tai poistaa sen.

Jätä kommentti

css.php